Nieuws

Doodzieke hond geëvacueerd

1 aug, 2022
knrm.nl logo knrm.nl
Doodzieke hond geëvacueerd — knrm.nl

Het is pinstermaandag 6 juni 2022 als om 02:43 uur de telefoon gaat bij de dienstdoende operator van het KNRM Helpt Assistentie Centrum (KAC). Twee watersporters vragen via de app om hulp voor hun hond. 

Advertentie

Ze liggen met hun boot aan een eilandje op het Wolderwijd maar hun hond -een labrador van 6 jaar – is doodziek geworden en moet met spoed naar een dierenarts.

Zelf zien ze het niet zitten om de oversteek naar de vaste wal te maken in het donker. En wachten tot het licht wordt is ook geen optie meer. Er is al contact met een dierenarts geweest en die wil de zieke hond zo snel mogelijk zien.

Open avond — knrm.nl
Lees ook Open avond

Of wij hen kunnen helpen? 

Na ruggenspraak met de dienstdoende schipper van reddingboot Evert Floor wordt de bemanning ‘gepiept’ en gaat het vol gas richting het Wolderwijd om de hulpvragers en hun – steeds zieker wordende – hond op te pikken. Wanneer de bemanning van de reddingboot vervolgens probeert een taxirit naar de dierenarts te regelen krijgt men ‘nul op het rekest’.

Hierop besluit men terug te varen naar het boothuis in Elburg om daar met de auto van een van de opstappers naar het dierenziekenhuis in Nunspeet te rijden.

UPDATE

Maandagmiddag kregen wij het nieuws dat – alle hulp ten spijt – de hond toch overleden is. We wensen de eigenaren heel veel sterkte met dit verlies!

Datum            6 juni 2022
Alarm             02:43 uur
Weer              bewolkt
Zicht               goed
Wind              noord 3 Beaufort
Temperatuur  14˚

Bron: knrm.nl