Logo — In Elburg

Nieuws

Afgeslankte editie in 2021

1 aug, 2022
botterdagenelburg.nl logo botterdagenelburg.nl
Afgeslankte editie in 2021 — botterdagenelburg.nl

Geen vlootschouw van botters op donderdag en geen bedrijvenwedstrijd op vrijdag. Het evenement ‘Botterdagen & Open Monumentendag’ vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 september 2021. In afgeslankte vorm vanwege de Covid-19 richtlijnen. Dat heeft het organiserende comité in overleg met de gemeente Elburg besloten.

Advertentie
Tabernakel Tenten

Op deze zaterdag staan monumenten centraal. Varen op een botter kan die dag met maximaal 6 personen en tegen een vergoeding. Op zaterdag 11 september is het landelijk Open Monumentendag. Een groot aantal monumenten en alle musea zijn dan gratis of met korting te bezichtigen. Waaronder het Bottermuseum, Museum Elburg en het Orgelmuseum. In de stad zijn monumenten opengesteld, waaronder de Kazematten, Muurhuisje en het Oude Feithenhof met de profisorenkamer. De monumenten zijn te herkennen aan de Open Monumentendag vlaggen. Bij de opengestelde monumenten zijn vrijwilligers aanwezig om mensen op voldoende afstand te houden. Bij het VVV-kantoor aan de Jufferenstraat zijn plattegronden beschikbaar waarop alle opengestelde monumenten staan.

Brocante markt

De authentieke sfeer van het evenement komt verder tot uiting door een sfeervolle brocante markt langs de Beek. In de Bloemstraat staan oldtimers en accordeonist Jan Roelof Bathoorn zorgt voor nautische sferen in en rondom de vesting. Rond 17.00 uur sluit DJ Browbeat de dag muzikaal af met een show vanaf de Vischpoort. Kijk voor het volledige programma en de deelnemende monumenten op www.botterdagenelburg.nl

Bron: botterdagenelburg.nl