Nieuws

Station Elburg klaar voor het nieuwe jaar

1 aug, 2022
knrm.nl logo knrm.nl
Station Elburg klaar voor het nieuwe jaar — knrm.nl

Afgelopen zaterdag 10 januari hield KNRM Station Elburg zijn nieuwjaarsreceptie bij de Boekanier in Elburg. Na de opening door onze burgemeester en voorzitter Frans de Lange, werd het buffet,verzorgd door Slagerij Beekman uit Elburg, geopend.

Advertentie

In het openingswoord besteedde de voorzitter onder andere aandacht aan het groot onderhoud van het boothuis aan de J.P. Broekhovenstraat. Rond de Kerst zijn we begonnen met de werkzaamheden waarbij het elektra werd aangepast door Klaas Labots Multidiensten uit Elburg en Bert Smit Installatietechniek. Zo is het station nu voorzien van een automatische roldeur en de riolering is vorstbestendig gemaakt. Onze oude keuken was ook aan vernieuwing toe, dus heeft Van Hattem Maatwerk uit Oosterwolde een nieuwe keuken gemaakt en geplaatst. En voor onze reddingboot Evert Floor is een nieuwe bootlift geïnstalleerd door ROCK Machinefabriek uit Urk.
De werkzaamheden dragen bij aan de optimale inzetbaarheid van de vrijwillige bemanningsleden van het station. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet en dan is KNRM Station Elburg weer 100% inzetbaar in dit nieuwe jaar. Net als het afgelopen jaar staat de bemanning ook in 2015 paraat om hulp te verlenen aan mens en dier die in open water in nood verkeert of in nood dreigt te raken.

Bron: knrm.nl