Nieuws

Verkiezing ‘Monument van het jaar’ gemeente Elburg

22 aug, 2022
botterdagenelburg.nl logo botterdagenelburg.nl
Verkiezing ‘Monument van het jaar’ gemeente Elburg — botterdagenelburg.nl

Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg.

Advertentie

Particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten, keitjesstoepen en varende monumenten in de hele gemeente kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild. “Het gaat echt om particuliere eigenaren, dus geen stichtingen en bedrijven”, benadrukt Joop Zwart namens het comité. “Op onze website www.botterdagenelburg.nl vinden bezoekers onder het kopje ‘Monument van het Jaar’ een invulschema waar aanvullende informatie met een foto kan worden ingezonden.” Een vakkundige jury, bestaande uit de burgemeester, architect en een lid van oudheidkundige vereniging Arent Thoe Boecop bepaalt de winnaar., die tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september bekend wordt gemaakt. “Het te winnen geldbedrag van 500 euro kan vrij besteed worden aan het monument. Bijvoorbeeld aan schilderwerk of restauratiewerk.”

Wie wil deelnemen aan de verkiezing moet zich voor vrijdag 12 juli 2021 opgeven via onze pagina verkiezing monument van het jaar.

Bron: botterdagenelburg.nl