Nieuws

Gevolgen stikstof plannen gemeente Elburg

22 aug, 2022
algemeenbelangelburg.nl logo algemeenbelangelburg.nl
Gevolgen stikstof plannen gemeente Elburg — algemeenbelangelburg.nl

Elburg – Op vrijdag 10 juni heeft het Kabinet haar stikstof beleid gepresenteerd. Deze plannen hebben grote consequenties voor de Nederlandse agrariërs, die zich grote zorgen maken. In sommige gebieden in Nederland moet de uitstoot van stikstof met 70 tot 80 procent worden verminderd. Ook in Gelderland en op de Veluwe moet een forse reductie worden gerealiseerd. Algemeen Belang maakt zich al langer zorgen over de alsmaar toenemende regeldruk voor de agrarisch ondernemer. Ze willen zo snel mogelijk duidelijkheid over de impact van het nieuwe stikstof beleid voor onze regio en onze gemeente

Advertentie

Agaath de Weerd, fractievoorzitter van Algemeen Belang: “De boeren zijn niet weg te denken uit ons prachtige buitengebied en zijn van groot belang voor het beheer van het buitengebied en de leefbaarheid. De Haagse plannen geven veel onzekerheid. De agrariërs verdienen onze steun!”

Algemeen Belang stelt daarom vragen aan de het college over de gevolgen voor de agrariërs in de gemeente Elburg. Hoeveel boeren worden getroffen door deze vergaande regels? Wat zijn de concrete gevolgen voor de boeren uit Elburg? En hoewel het beleid van de Rijksoverheid is en de uitvoering bij de Provincie Gelderland is belegd, vraagt Algemeen Belang zich af wat de Gemeente Elburg kan betekenen voor deze ondernemers.

René Rozeboom, zelf agrariër en burgerraadslid, vertelt: “Er is ineens onzekerheid over je levenswerk.’  ‘Hoe zou de lezer reageren wanneer je toekomst in één dag onzeker wordt’, vraagt René zich af.

Bron: algemeenbelangelburg.nl