Nieuws

#55 Column: Voorzitter Elburger SC

31 mei, 2024
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#55 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

In de afgelopen maanden hebben Marion Vos (bestuurslid Jeugdzaken) en Jeroen Peute (bestuurslid Leden- en vrijwilligerszaken) aangegeven dat zij aan het einde van dit voetbalseizoen 2023-2024 gaan stoppen als bestuurslid. Natuurlijk is dit jammer voor de Elburger Sportclub. Wij willen hen ontzettend bedanken voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd kunnen we met gepaste trots meedelen dat we met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2024-2025 waardige opvolgsters voor Jeroen en Marion hebben gevonden. Lean Visscher neemt de bestuursportefeuille Jeugdzaken over van Marion en Sonja Broekhuizen neemt de bestuursportefeuille Leden- en vrijwilligerszaken over van Jeroen. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering dragen we Lean en Sonja officieel ter benoeming voor. We wensen Lean en Sonja veel succes in hun nieuwe functie.

Advertentie

In de bestuursvergadering van mei hebben we onder andere de volgende punten besproken: – bestuursstructuur; – vergaderstructuur; – uitbreiding sportpark; – updaten visie en missie.

Op maandag 20 mei jongstleden organiseerde de Elburger Sportclub haar jaarlijkse Pinkstermarkt. Deze twaalfde editie is wederom succesvol verlopen. De markt was eind april al volgeboekt(!), de kleedjesmarkt was drukbezet en mede door de goede weersomstandigheden wisten zeer veel bezoekers de weg naar onze traditionele Pinkstermarkt te vinden. Dit alles heeft geleid tot een mooie opbrengst voor de club en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Dank aan de Pinkstermarktcommissie en aan alle vrijwilligers voor hun enorme inzet en voor deze geslaagde twaalfde editie.

Zaterdagochtend 25 mei was de laatste keer voor de zomervakantie van de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub. Ruim 20 jongens en meisjes deden deze laatste keer extra hun best bij de leuke en afwisselende oefeningen met en zonder bal. Het plezier was van de gezichten af te lezen. Veel deelnemers gaan in het nieuwe seizoen in competitieverband bij de Elburger Sportclub spelen. Alle vrijwilligers van de voetbalschool hartelijk dank voor jullie inzet in het afgelopen seizoen. In september 2024 gaat de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub weer van start. Ben jij 4, 5 of 6 jaar en wil je eens kennis maken met de voetbalsport, dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis. Iedereen alvast een hele fijne zomervakantie toegewenst en tot september 2024.

Reminder: Op zaterdag 8 juni a.s. organiseert de Elburger Sportclub in samenwerking met Buddy’s Bowling en Bites Elburg de tweede editie van de Buddy’s Cup. Het betreft een 7 vs 7 seniorentoernooi voor clubteams voor heren uit de 5e en 6e klasse. Alle wedstrijden van de maar liefst 30 deelnemende teams worden gespeeld op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Uiteraard zorgen onze vrijwilligers in de kantine en achter de bar goed voor de inwendige mens. Ook wordt er tijdens het toernooi gezorgd voor een gezellige muzikale omlijsting en maakt DJ Mark Louda er in de “derde” helft samen met een live artiest weer één groot feest van.

Zoals reeds eerder aangekondigd, organiseert de Elburger Sportclub ter afsluiting van het voetbalseizoen 2023-2024 op zaterdag 6 juli a.s. haar traditionele familiedag. Vaste onderdelen van onze familiedag zijn ook dit jaar weer allerlei activiteiten voor onze leden en vrijwilligers, jong en oud, het bedrijventoernooi en de huldiging van onze jubilarissen. Alle jubilarissen (25, 40, 50 en 60 jaar onafgebroken lid van de Elburger Sportclub) hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Het volledige programma van de familiedag zal via onze gebruikelijke informatiekanalen worden gecommuniceerd. Het belooft weer een spetterend evenement te worden waarvoor we al onze leden, vrijwilligers en sponsoren van harte uitnodigen. Mis deze gezellige dag vol plezier niet en komt allen op zaterdag 6 juli!

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl