Logo — In Elburg

Nieuws

#50 Column: Voorzitter Elburger SC

31 dec, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#50 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

Het is winterstop in het lopende voetbalseizoen 2023-2024. Dit betekent dat er de komende weken geen competitievoetbal zal zijn. Toch valt er nog veel te genieten bij de Elburger Sportclub. Deze winterstop staat namelijk bol van activiteiten die door onze club worden georganiseerd.

Advertentie
Tabernakel Tenten

De Grote Clubactie heeft dit jaar het mooie bedrag van 8614 euro opgebracht voor de Elburger Sportclub. Alle leden die hebben meegewerkt aan deze succesvolle actie, hartelijk dank voor jullie steun.

Na de vaststelling van de structuurvisie Beschermd Stadsgezicht door de gemeenteraad in oktober jongstleden is het verzoek van de Elburger Sportclub om ons sportpark uit te breiden (aanleg vijfde voetbalveld, meer kleedkamers en grotere kantine en terras) in een volgende fase aanbeland. De Gemeente Elburg heeft hiervoor een externe projectleider aangesteld die ons bij de uitwerking en uitvoering van onze plannen verder gaat ondersteunen en begeleiden. Begin december hebben we een eerste verkennend, constructief en positief overleg gehad met de projectleider. Op basis van dit overleg heeft de projectleider een schriftelijke terugkoppeling gegeven aan het College van B en W en aan de gemeenteraad. In januari 2024 worden de gesprekken voortgezet.

In de bestuursvergadering hebben we de problematiek over het stallen van de fietsen langs en bij het voetbalpad nog weer eens besproken. Het stallen van de fietsen verloopt op dit moment te chaotisch waardoor de bereikbaarheid voor hulpdiensten (ambulance, brandweer, politie) en de veiligheid op het voetbalpad zelf gevaar lopen. Om één en ander beter te stroomlijnen willen we na de winterstop in januari 2024 weer “gerichte” acties gaan uitvoeren. Hierover zal tezijnertijd nog uitgebreid worden gecommuniceerd. Toch doen we nu al een beroep op de welwillende medewerking van iedereen om dit probleem samen op de goede manier aan te pakken.

De commissie voetbalzaken, het Technische Hart en de manager voetbal zijn volop bezig om de trainers voor het seizoen 2024-2025 vast te leggen. In dit verband zijn we bijzonder verheugd te kunnen melden dat Raoul Jessurun aankomend seizoen ’24-’25 hoofdtrainer blijft van de eerste Mannenselectie. Het past prima in onze visie om zowel spelers als trainers/coaches volop groeimogelijkheden te bieden binnen onze club. Bovendien is hiermee een stuk continuïteit en stabiliteit op sportief en prestatief gebied gewaarborgd.

In de afgelopen twee weken heeft de Elburger Sportclub een drietal geslaagde activiteiten georganiseerd. Het Kerstklaverjastoernooi, het Gerrit Nagelhout Darttoernooi en het Zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd zijn succesvol verlopen. Dank aan de supportersvereniging Blauw Wit, de activiteitencommissie, de toernooicommissie en aan alle andere vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze evenementen mogelijk te maken en te doen slagen.

De Elburger Sportclub opent het nieuwe jaar met een daverend, dagvullend programma op zaterdag 6 januari 2024 op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. ’s Morgens beginnen we met de NK Penaltyschieten. ’s Middags organiseren we het Nieuwjaarstoernooi voor senioren gevolgd door de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Aanvang receptie 16.00 uur. Wij verheugen ons erop om al onze leden, sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellenden weer persoonlijk de hand te drukken en samen het glas te heffen op het nieuwe jaar. Hopelijk zien we elkaar op zaterdag 6 januari 2024.

Op vrijdag 12 januari en op zaterdag 13 januari 2024 organiseert de Elburger Sportclub voor de derde keer de Cold Cup voor meiden en vrouwen. De Cold Cup is een voorbereidingstoernooi op de tweede seizoenshelft voor meiden- en vrouwenteams en bestaat uit vier categorieën: MO-15, MO-20, Vrouwenteams en Vrouwen 30+. Als eerste komen de Vrouwen 30+ op vrijdagavond 12 januari a.s. aan bod. Op zaterdag 13 januari a.s. komen achtereenvolgens de MO-15, de MO-20 en de Vrouwenteams aan de beurt. In alle vier categorieën zal worden gestreden om de felbegeerde Cold Cup.

Het Indoor Soccertoernooi voor de jeugd was al twee jaar achtereen een groot succes. De Elburger Sportclub heeft daarom op zaterdag 13 januari a.s. wederom de Indoor Soccerhal op Sportcampus De Pelikaan in Zwolle afgehuurd voor de derde editie van het Indoor Soccertoernooi. Dit toernooi is bestemd voor onze jeugd van de JO-8 tot en met de JO-11 en is mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de Businessclub van de Elburger Sportclub.

Mede namens het bestuur wil ik iedereen een voorspoedig, sportief en vooral gezond 2024 toewensen.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl