Logo — In Elburg

Nieuws

#47 Column: Voorzitter Elburger SC

30 sep, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#47 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

Alle voetbalcompetities zijn inmiddels weer begonnen. De club- en voetbalbeleving zijn weer als vanouds op ons eigen vertrouwde Burgemeester Bode Sportpark. En…….dat is geweldig om te zien.

Advertentie
Tabernakel Tenten

Een mooi begin van de maand september was de start van de leuke en gezellige Franken Dakkapellen voetbalschool van de Elburger Sportclub. Op zaterdag 2 september was de aftrap van de voetbalschool voor kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar. Er was op de zaterdagen in september telkens een mooie opkomst van jonge voetballers en voetbalsters, die kennis maakten met de eerste beginselen van de voetbalsport. Ook de komende zaterdagen in oktober wordt de Franken Dakkapellen voetbalschool georganiseerd van 10.15 tot 11.15 uur op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Als je het leuk vindt om een keertje mee te doen en ben je 4, 5 of 6 jaar, dan ben je van harte welkom. Deelname is gratis. Opgeven kan via de link: www.Elburgersc.nl/voetbalschool/aanmelden-voetbalschool/

In de bestuursvergadering hebben we de definitieve jaarrekening 2022-2023 besproken. Ook hebben we de begroting 2023-2024 vastgesteld. Beide stukken delen we uiteraard met onze leden op de Algemene Ledenvergadering.

Ook dit jaar doet de Elburger Sportclub weer mee aan de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Vorige week zijn we begonnen met de distributie van de loten onder al onze spelende leden. Samen proberen we zoveel mogelijk loten te verkopen. We roepen al onze leden en andere betrokkenen die onze club een warm hart toedragen op om aan deze actie deel te nemen en daarmee onze club te ondersteunen. Elke euro is welkom om onze club gezond te houden.

Vorige week maandagavond vond in de gemeenteraad de beeldvormende vergadering over de gebiedsvisie Beschermd Stadsgezicht plaats. Deze gebiedsvisie is ook belangrijk voor de toekomst van ons sportpark, voor de aanleg van een vijfde voetbalveld en voor de uitbreidingsmogelijkheden van onze accommodatie (m.n. de dringende behoefte aan meer kleedkamers). De beeldvorming is nu afgerond. De gebiedsvisie gaat nu door naar de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad op maandag 2 oktober a.s. en de uiteindelijke besluitvorming in de gemeenteraad op maandag 9 oktober a.s. Na deze besluitvorming over de gebiedsvisie Beschermd Stadsgezicht komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid over de toekomst van ons sportpark, de aanleg van een vijfde veld en de uitbreidingsmogelijkheden van onze accommodatie.

Aanstaande maandag 2 oktober organiseren wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere: – een terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar de komende jaren; – de jaarrekening 2022-2023 en de definitieve begrotingscijfers; – voordracht ter benoeming Marion Vos (Jeugdzaken) en Ronald Cleijsen (Commerciële Zaken); – herbenoeming Jaap van der Beek (voorzitter), Mike van der Ziel (Facilitaire Zaken) en Niels Bosman (PR en Communicatie). Als bestuur hechten wij veel waarde aan de mening van onze leden. Daarom nodigen wij al onze leden en de ouders/verzorgers van onze jeugdleden van harte uit om aanstaande maandag aanwezig te zijn en samen met ons mee te praten, mee te denken en mee te beslissen.

Wegens succes geprolongeerd! Het ESC Oktoberfest was vorige jaren een daverend succes. Op zaterdagavond 14 oktober a.s. organiseert de activiteitencommissie daarom ook dit jaar weer het ESC Oktoberfest. Alle leden met aanhang worden uitgenodigd voor deze avond vol gezelligheid. De dresscode is Tiroler en de minimale leeftijd is 18+. Komt allen!

In samenwerking met “Voetbalschool on tour” organiseert de Elburger Sportclub in de herfstvakantie op dinsdag 17 oktober a.s. de Elburger Voetbaldag op ons eigen sportpark van 10.00-15.00 uur. Deze leuke en sportieve voetbaldag bestaat uiteraard uit een voetbal- en funprogramma (penaltybokaal, gatendoek, snelheidsmeter) inclusief lunch. Ook bevat dit totaalprogramma nog een deelnamecertificaat en gave voetbalprijzen. Iedereen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar (leden en niet-leden, jongens en meisjes) kan zich inschrijven voor deze voetbaldag via de link: www.voetbalschoolontour.nl/events/Elburger-voetbaldag/. Tot ziens op 17 oktober.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl