Nieuws

#46 Column: Voorzitter Elburger SC

31 aug, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#46 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De kop is eraf. De bal rolt weer. De eerste trainingen zitten erop. De eerste oefenwedstrijden zijn gespeeld. De komende maand september gaan ook de “echte” wedstrijden weer beginnen voor de KNVB-beker en in competitieverband. We wensen iedereen een mooi en sportief voetbalseizoen toe op het veld en langs de lijn.

Advertentie

Dankzij de enorme inzet van heel veel vrijwilligers ligt ons Burgemeester Bode Sportpark er bij de start van het nieuwe voetbalseizoen weer tiptop bij. Zo zijn de kantine en de overige ruimtes opgeknapt, opgeruimd en schoongemaakt evenals de sponsorborden, de tribune en de velden. De Elburger Sportclub is bijzonder trots op haar vrijwilligers die geheel belangeloos en uit liefde voor de club al deze werkzaamheden hebben verricht. Vrijwilligers…..veel dank voor jullie inzet!

Afgelopen zaterdag 19 augustus werd traditioneel voor de start van het nieuwe voetbalseizoen het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids seizoen 2023-2024 uitgereikt. De presentatiegidscommissie heeft de afgelopen maanden weer ontzettend veel werk verricht. Het resultaat mag er dan ook zijn: goed leesbare, gevarieerde en originele artikelen. Kortom, een professionele en prachtig vormgegeven gids van maar liefst 64 pagina’s met als thema “jeugd”. Een groot compliment voor de presentatiegidscommissie en een woord van dank voor hun enorme inzet is zeker op zijn plaats!

Vorige week zaterdag 26 augustus was de officiële opening van het voetbalseizoen voor onze jeugd. Onder grote belangstelling en prima weersomstandigheden kregen de jonge voetballers en voetbalsters allerlei leuke spelvormen aangeboden en onderlinge wedstrijdjes die onder leiding stonden van spelers van de 1e en 2e selectie. De ouders van onze jeugdspelers- en speelsters kregen op deze aftrapdag een programma aangeboden dat vooral gericht was op kennismaking en informatie-uitwisseling. Gezien de grote belangstelling en het enthousiasme bij zowel de ouders als bij de jeugd, kunnen we spreken van een geslaagde seizoensopening. Dank aan de jeugdcommissie, aan de activiteitencommissie en aan alle andere vrijwilligers die hebben meegeholpen aan deze geslaagde aftrapdag.

Op zaterdag 2 september a.s. starten we weer met de leuke en gezellige Franken Dakkapellen voetbalschool van de Elburger Sportclub. Kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar leren spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbalspel. De voetbalschool start om 10.15 uur en we sluiten af om 11.15 uur. Plezier, bewegen en gezelligheid staan voorop. Als je het leuk vindt om een keertje mee te doen of om een keertje te komen kijken, dan ben je van harte welkom. Neem gerust je vriendjes of vriendinnetjes gezellig mee. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden kan via: https://www.Elburgersc.nl/voetbalschool/aanmelden-voetbalschool/

Tot zaterdag 2 september!

De Elburger Sportclub doet ook dit jaar weer mee aan de actie Rabo ClubSupport van de Rabobank Noord Veluwe. De Rabobank Noord Veluwe stelt een mooi bedrag beschikbaar voor verenigingen en stichtingen. Van 4 tot en met 26 september kunnen leden van de Rabobank meedoen aan de actie Rabo ClubSupport. Ieder lid van de Rabobank kan dan stemmen op zijn of haar favoriete club. Dus: iedereen die onze club een warm hart toedraagt, stem op ESC!

Reminder: Op maandag 2 oktober a.s. organiseert de Elburger Sportclub haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In deze vergadering leggen we uiteraard rekening en verantwoording af aan onze leden over het gevoerde financiële beleid. Ook willen we de toekomstige ontwikkelingen rondom ons Burgemeester Bode Sportpark met onze leden delen. De twee kandidaat-bestuursleden Marion Vos (Jeugdzaken) en Ronald Cleijsen (Commerciële Zaken) worden officieel ter benoeming voorgedragen. Jaap van der Beek (voorzitter), Mike van der Ziel (Facilitaire Zaken) en Niels Bosman (PR en Communicatie) zijn aftredend en herkiesbaar. De volledige agenda zal in september 2023 naar alle leden worden gecommuniceerd. De mening van onze leden doet ertoe en geeft ons input op het gevoerde beleid en voor het nog te voeren beleid. Daarom vinden wij het belangrijk dat heel veel leden en ouders van onze jeugdleden op de Algemene Ledenvergadering aanwezig zijn. Houd de datum van 2 oktober a.s. dus vrij en praat, denk en beslis met ons mee!

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl