Nieuws

#39 Column: Voorzitter Elburger SC

31 jan, 2023
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#39 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De winterstop is voorbij. De bal rolt weer. De voetbalcompetities zijn hervat. Voor de voetballiefhebbers valt er de komende maanden weer veel te genieten langs de lijn. Ook worden er in de tweede seizoenshelft nog vele andere activiteiten georganiseerd door de Elburger Sportclub zoals de sponsoravond in maart, de vrijwilligersavond in april, de Pinkstermarkt in mei en op zaterdag 1 juli de Open Familiedag inclusief het sponsor-/bedrijventoernooi en de huldiging van de jubilarissen. Genoeg om reikhalzend naar uit te kijken!

Advertentie

Het nieuwe jaar 2023 werd bij de Elburger Sportclub afgetrapt met het nieuwjaarstoernooi en de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari jongstleden. Aan het zeer geslaagde nieuwjaarstoernooi deden maar liefst 13 teams mee (senioren mannen en vrouwen, JO-23, JO-19, mannen 35+ en vrouwen 30+). In 7 tegen 7 wedstrijdjes werd er fanatiek gestreden vooral om de eer, maar ook om na de feestdagen weer eens lekker tegen een bal te kunnen schoppen. Het nieuwjaarstoernooi werd afgesloten met een prijsuitreiking tijdens de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze drukbezochte receptie was er na de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter ook gelegenheid om elkaar de hand te drukken en om in een gezellige, informele ambiance bij te praten en samen het nieuwe jaar te beginnen.

Het weekend voorafgaand aan de eerste competitieverplichtingen werden er door de Elburger Sportclub twee voorbereidingstoernooien georganiseerd namelijk de Cold Cup voor meiden en vrouwen op 13 en 14 januari en het Indoor Soccertoernooi voor de jeugd op 14 januari. Beide evenementen zijn zeer succesvol verlopen. De Cold Cup werd georganiseerd voor de MO-13, de MO-15, de MO-17 en de vrouwen. Deze tweede editie kon rekenen op veel belangstelling, er moest zelfs met een wachtlijst worden gewerkt. Het enthousiasme van de 32 deelnemende teams na afloop was groot. Volgend jaar komt er dan ook zeker een derde editie op de kalender. Het Indoor Soccertoernooi voor de JO-8 tot en met de JO-11 werd voor de tweede keer georganiseerd in de Indoor Soccerhal op Sportcampus De Pelikaan in Zwolle. Meer dan 100 kinderen hebben hier Speedsoccer gespeeld waarbij de bal doorlopend in het spel is. Dus continu actie, nauwelijks rustmomenten, veel doelpunten en spektakel. Gezien de enthousiaste reacties is ook dit evenement zeker voor herhaling vatbaar.

Op bestuurlijk en organisatorisch gebied kunnen we met gepaste trots een paar mooie ontwikkelingen melden. Allereerst zijn we blij dat we Ronald Cleijsen bereid hebben gevonden om toe te treden tot ons bestuur als beoogd bestuurslid Commerciële Zaken en tevens als voorzitter van de sponsorcommissie. Met zijn ondernemingsgeest, zijn ervaring en zijn enorme netwerk past Ronald perfect in het plaatje dat we voor ogen hadden. Hij is inmiddels al begonnen met zijn werkzaamheden. In de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering dragen we Ronald officieel ter benoeming voor. Ook zijn we verheugd met de benoeming van Marion Vos als voorzitter van de jeugdcommissie. Haar grote affiniteit met de doelgroep jeugd maakt haar tot de ideale persoon voor deze functie. We hopen samen met Ronald en Marion verder te bouwen aan de missie, visie en ambities zoals die in ons verenigingsbeleidsplan beschreven zijn en we wensen hen veel succes in hun nieuwe functie.

Op donderdag 23 maart 2023 organiseert de Elburger Sportclub een sponsoravond met als gastsprekers Giedo van der Garde (succesvol autocoureur) en Mark Koense (presentator GP Magazine), twee bekende persoonlijkheden uit de Formule 1-racewereld. Tijdens hun lezing bundelen zij hun unieke ervaringen als topsporter, ondernemer, F1-expert en coach. Ze nemen ons mee op een spannende reis door de fascinerende racewereld. Sponsoren en leden van de Businessclub kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier op de website van de Elburger Sportclub. Het belooft een boeiende avond te worden.

In de winterstop heb ik bij de vele activiteiten die door de Elburger Sportclub werden georganiseerd wederom een enorme inzet gezien bij heel veel van onze leden en vrijwilligers. Hartverwarmend. Dank en complimenten hiervoor. Het geeft ons veel vertrouwen en de overtuiging dat we samen van 2023 weer een mooi jaar gaan maken.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl