Nieuws

#38 Column: Voorzitter Elburger SC

31 dec, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#38 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

Het is winterstop in het lopende voetbalseizoen 2022-2023. Dit betekent dat er de komende weken geen competitievoetbal zal zijn. Toch valt er nog veel te genieten bij de Elburger Sportclub. Deze winterstop staat namelijk bol van activiteiten die bij en door onze club worden georganiseerd.

Advertentie

De Grote Clubactie heeft dit jaar het mooie bedrag van 6600 euro opgebracht voor de Elburger Sportclub. Alle leden die hebben meegewerkt aan deze succesvolle actie, hartelijk dank voor jullie steun.

De commissie voetbalzaken en het Technische Hart zijn volop bezig om de trainers voor het seizoen 2023-2024 vast te leggen. In dit verband zijn we bijzonder blij en trots te kunnen melden dat Raoul Jessurun aankomend seizoen ’23-’24 de nieuwe hoofdtrainer wordt van de eerste Mannenselectie. We kennen Raoul als een gedreven, betrokken en professionele clubman die we graag nog lange tijd aan de Elburger Sportclub verbonden willen hebben. Het past bovendien prima in onze visie om zowel spelers als trainers/coaches volop groeimogelijkheden te bieden binnen onze club.

Stichting Elburger Sportclub Onroerend Goed is eigenaar van het gebouw van het Jongerencentrum Escape en tevens verantwoordelijk voor het onderhoud van dit gebouw. Stichting WIEL is als lokale Welzijnsstichting verantwoordelijk voor het toezicht op en het beheer van het Jongerencentrum Escape. Stichting WIEL huurt het gebouw van de Stichting Elburger Sportclub Onroerend Goed. Het bestuur van de Stichting Elburger Sportclub Onroerend Goed hebben we onlangs weer op één lijn gebracht met de statuten. Dit houdt in dat het dagelijks bestuur van deze stichting gevormd wordt door het dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris, penningmeester) van de Elburger Sportclub aangevuld met vier onafhankelijke leden van onze club.

De elfde editie van de jaarlijkse Pinkstermarkt inclusief de kleedjesmarkt wordt in 2023 op maandag 29 mei georganiseerd. De Pinkstermarktcommissie is reeds begonnen met de voorbereidingen. Op onze website www.elburgersc.nl/pinkstermarkt is meer informatie te vinden onder andere over de inschrijving. Het is uiteraard de bedoeling om van deze elfde editie weer een prachtig evenement te maken.

In de bestuursvergadering hebben we een aantal verbeterpunten besproken met betrekking tot ons vrijwilligersbeleid. Uiteraard zijn we blij met alle vrijwilligers die zich al inzetten voor onze club, dat waarderen we zeer! Toch zijn er nog wel zorgpunten. In de kantine (keuken/bar) hebben we meer vrijwilligers nodig en ook hebben we dringend behoefte aan meer scheidsrechters. We hebben daarom een 6-stappenplan geformuleerd om ons vrijwilligersbeleid verder te optimaliseren. Uitgangspunt blijft dat het lidmaatschap van de Elburger Sportclub weliswaar vrijwillig is maar niet vrijblijvend.

In de afgelopen week heeft de Elburger Sportclub een drietal geslaagde activiteiten georganiseerd. Het Gerrit Nagelhout Darttoernooi, het Kerstklaverjassen en het Zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd zijn succesvol verlopen. Dank aan de activiteitencommissie, de supportersvereniging, de toernooicommissie en aan alle andere vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze evenementen mogelijk te maken en te doen slagen.

Op zaterdag 7 januari a.s. organiseren we weer een traditionele Nieuwjaarsreceptie in onze gezellige en vertrouwde kantine. Vanaf 16.00 uur nodigen we al onze leden, sponsoren, vrijwilligers en andere belangstellenden van harte uit om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Op vrijdagavond 13 januari en zaterdag 14 januari 2023 organiseert de Elburger Sportclub voor de tweede keer de Cold Cup voor meiden en vrouwen. De Cold Cup is een voorbereidingstoernooi op de tweede seizoenshelft voor meiden- en vrouwenteams en bestaat uit vier categorieën: MO-13, MO-15, MO-17 en vrouwenteams. In totaal ontvangen we 32 teams die gaan strijden om de felbegeerde Cold Cup.

Wegens succes geprolongeerd! Het Indoor Soccertoernooi voor de jeugd was vorig jaar een groot succes. De commissie voetbalzaken heeft daarom op zaterdag 14 januari a.s. wederom de Indoor Soccerhal op Sportcampus De Pelikaan in Zwolle afgehuurd voor de tweede editie van het Indoor Soccertoernooi voor onze jeugd van de JO-8 tot en met de JO-11.

Mede namens het bestuur wil ik iedereen een voorspoedig, sportief en vooral gezond 2023 toewensen.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl