Logo — In Elburg

Nieuws

#33 Column: Voorzitter Elburger SC

31 jul, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#33 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De zomervakantie is nog in volle gang. Toch nadert het nieuwe voetbalseizoen 2022-2023 met rasse schreden. Augustus is dan ook de maand van de voorbereidingen op het komende seizoen zoals de eerste trainingen en oefenwedstrijden, het sponsortoernooi, de Rabobank Veluwecup en de aftrapdag voor de jeugd. Kortom: veel activiteiten waar de echte voetballiefhebber alweer reikhalzend naar uitkijkt.

Advertentie
Tabernakel Tenten

Een grote groep vrijwilligers is de afgelopen maand druk in de weer geweest om onze accommodatie op het Burgemeester Bode Sportpark helemaal schoon te maken, op te ruimen en op te knappen voor het nieuwe voetbalseizoen. De Elburger Sportclub is bijzonder trots op deze vrijwilligers die geheel belangeloos en uit liefde voor de club al deze werkzaamheden verrichten. Complimenten en veel dank voor jullie inzet!

Op zaterdag 20 augustus a.s. vindt de 11e editie plaats van het sponsortoernooi van de Elburger Sportclub. Naast de gebruikelijke voetbalactiviteiten staan er attracties opgesteld voor de jeugd, wordt de barbecue aangestoken, klinkt er gezellige muziek en zal na afloop van de finale een deejay voor nog meer vrolijke noten zorgen. Na afloop draait eveneens het traditiegetrouwe Rad van Avontuur voor het goede doel. De Elburger Sportclub heeft ook dit jaar gekozen voor nader onderzoek naar de ernstige ziekte ALS en hoopt met de opbrengst van deze dag hier een steentje aan bij te dragen.

De officiële opening van het voetbalseizoen voor de jeugd is op zaterdagmorgen 27 augustus a.s. Deze aftrapdag voor de jeugd kent een gevarieerd programma met leuke spelvormen en een echte voetbalclinic die verzorgd wordt door de spelers en speelsters van onze eerste heren- en vrouwenselectie. Ook de ouders van onze jeugdspelers- en speelsters krijgen op deze ochtend een programma aangeboden dat vooral gericht is op kennismaking en informatie-uitwisseling.

De Elburger Sportclub hecht veel waarde aan een goede samenwerking met haar sponsoren. Zonder sponsoring kan onze vereniging niet functioneren. Als blijk van waardering willen wij onze sponsoren en de leden van de businessclub dan ook graag een interessante sponsoravond aanbieden op maandag 19 september a.s. In onze eigen kantine zal Benno Schildkamp als gastspreker optreden. Benno schreef het boek “Voetballend ondernemen”. Zijn visie is bekroond met de Award “Het slimste bedrijf van Nederland 2012” en met het winnen van de 1e prijs “Goede Praktijken Competitie 2014” door het ministerie van Sociale Zaken. Het belooft dus een zeer enerverende avond te worden.

De jubileumcommissie gaat met veel plezier de Grote ESC-reünie die gepland stond voor het jubileumjaar 2020 alsnog organiseren. En wel op zaterdag 24 september a.s. Het programma start rond 17.00 uur en kent een aantal sfeer verhogende activiteiten. Uiteraard is er ook heel veel tijd om bij te praten met al die oud-teamgenoten, leiders, masseurs, bestuursleden, scheidsrechters, barmensen, trouwe supporters en andere vast veel ouder geworden bekenden die je al jaren niet hebt gezien. Dus laat je verrassen en meld je direct aan én zeg tegen al je ESC-vrienden van vroeger dat ze zich ook aanmelden! Aanmelden kan via de aanmeldlink: https://www.elburgersc.nl/aanmelden-reunie/.

Op maandag 3 oktober a.s. organiseren wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. In deze vergadering leggen we uiteraard rekening en verantwoording af aan onze leden over het gevoerde financiële beleid. Daarnaast vinden we het belangrijk om toekomstige ontwikkelingen en ons bestuurlijke functioneren met onze leden te delen. De mening van onze leden doet ertoe en geeft ons input op het gevoerde beleid en voor het nog te voeren beleid. Daarom vinden wij het belangrijk dat heel veel van onze leden op de Algemene Ledenvergadering aanwezig zijn. Dus: houd de datum van 3 oktober a.s. vrij en praat, denk en beslis met ons mee!

Als de voortekenen niet bedriegen, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet. Mede namens het bestuur wens ik iedereen een fijn, sportief en gezond voetbaljaar 2022-2023 toe.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl