Nieuws

#30 Column: Voorzitter Elburger SC

30 apr, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#30 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

De maand april is eindelijk weer eens een ouderwetse voetbalmaand geworden. Veel competitievoetbal, veel verschillende activiteiten op ons sportpark, veel mensen langs de lijn en in de kantine en vooral weer de echte clubbeleving. Iets waar we allemaal al lange tijd reikhalzend naar hebben uitgekeken.

Advertentie

Begin april hebben Anja Roossien en Ton Gerritsen kenbaar gemaakt te willen stoppen als vertrouwenspersoon van de Elburger Sportclub. Jarenlang hebben zij deze functie naar volle tevredenheid verricht en daar zijn we hen zeer erkentelijk voor. Gelukkig hebben we Stephanie Hollander en Daniël Meijer bereid gevonden om de rol van vertrouwenspersoon van Anja en Ton over te nemen.

Bij de Elburger Sportclub worden de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ook merkbaar. In samenwerking met de Gemeente Elburg en de Stichting WIEL hebben een aantal Oekraïense vluchtelingen zich bij onze club aangemeld. Zowel bij de jeugd als bij de senioren trainen zij inmiddels volop mee.

Zaterdag 16 april jongstleden was PEC Zwolle Vrouwen te gast bij de Elburger Sportclub om een clinic te verzorgen voor meiden vanaf 10 jaar, zowel leden als niet-leden. De clinic bestond uit diverse oefenvormen en werd afgesloten met twee partijtjes voetbal waarin de PEC Zwolle Vrouwen lieten zien wat ze allemaal kunnen met een bal. Voor de deelnemende meiden werd het een leerzame middag met een mooie opkomst. PEC Zwolle Vrouwen bedankt voor het verzorgen van deze geslaagde voetbalclinic.

De Elburger Sportclub is de trotse winnaar geworden van de actie “Verduurzamen maatschappelijke gebouwen” van de Rabobank. Als winnaar van deze actie hebben we inmiddels een cheque van maar liefst 17.500 euro ontvangen van de Rabobank voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Deze donatie is voor onze club een enorme stimulans om versneld onze accommodatie van zonnepanelen te voorzien. Dank aan alle leden die een stem op onze club hebben uitgebracht en dank aan de Rabobank voor hun donatie!

De realisatie van onze nieuwe kledinglijn is een feit! Afgelopen zaterdag hebben we vol trots en in het bijzijn van de kledingsponsoren de nieuwe jassen, trainingspakken en tenues voor de komende drie jaren gepresenteerd. Uiteraard zijn we heel veel dank verschuldigd aan onze kledingsponsoren die de realisatie van deze nieuwe kleding mogelijk hebben gemaakt!

Vrijdagmiddag 6 mei a.s. organiseert de Elburger Sportclub het Leeuwinnen Voetbalfestival op ons eigen Burgemeester Bode Sportpark. Of je nu lid bent van een vereniging of niet, alle meiden van 7 tot en met 15 jaar mogen meedoen. Voel je heel even een echte Oranje Leeuwin en maak kennis met verschillende voetbalvormen van 2 tegen 2 tot aan pannavoetbal, kortom een voetbalervaring om nooit te vergeten. Aanmelden kan op elburgersc.nl/leeuwin en neem je vriendinnen mee. Tot ziens op aanstaande vrijdagmiddag 6 mei!

De Pinkstermarktcommissie is volop bezig met de voorbereidingen voor de tiende editie van de Pinkstermarkt op maandag 6 juni a.s. Op dit moment hebben al behoorlijk veel standhouders zich aangemeld voor deze tiende editie. Als er belangstellende standhouders zijn die zich nog niet hebben aangemeld, dan kunnen ze zich alsnog aanmelden via elburgersc.nl/pinkstermarkt. Ook dit jaar hopen we weer op mooie weersomstandigheden en veel bezoekers.

Helaas moesten we twee jaar geleden de sponsoravond op het laatste moment afgelasten vanwege de coronapandemie. Nu het er steeds meer op lijkt dat we teruggekeerd zijn naar vrijwel “normale” tijden, hebben we een nieuwe datum vastgelegd voor onze jaarlijkse sponsoravond namelijk: maandagavond 19 september 2022. Gastspreker is Benno Schildkamp. Benno is schrijver van het boek “Voetballend Ondernemen” en “assistent-coach” voor diverse ondernemers. Hij neemt ons mee in zijn visie over het waarderen en het motiveren van collega’s en organisaties en in zijn managementfilosofie over teambuilding en simpel communiceren. Houd de datum van 19 september a.s. alvast vrij in de agenda. Tezijnertijd volgt nadere informatie.

Jaap van der Beek

Voorzitter Elburger Sportclub

Bron: elburgersc.nl