Nieuws

#28 Column: Voorzitter Elburger SC

28 feb, 2022
elburgersc.nl logo elburgersc.nl
#28 Column: Voorzitter Elburger SC — elburgersc.nl

Het land gaat weer open. Na bijna twee jaar gaat het zogenaamde “slot” eraf. In het amateurvoetbal is de aanwezigheid van publiek weer toegestaan en hebben we gelukkig met steeds minder maatregelen te maken. Het virus is er echter nog steeds, dus moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Laten we ons daarom nog steeds aan de adviezen houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken.

Advertentie

De familiedag van de Elburger Sportclub keert gelukkig weer terug op de agenda. De activiteitencommissie is al begonnen met de voorbereidingen. Ook heeft de activiteitencommissie in overleg met het bestuur besloten om de huldiging van de jubilarissen structureel op te nemen in het programma van de familiedag. Dus noteer de datum alvast in de agenda: zaterdag 25 juni 2022.

Twee weken geleden is er een afvaardiging van de VVD op werkbezoek geweest bij de Elburger Sportclub. In een informele sfeer hebben we gesproken over de volgende onderwerpen: – de stand van zaken bij de Elburger Sportclub op bestuurlijk, financieel en sportief gebied; – de groei van de club in relatie tot de aanleg van een vijfde en een zesde voetbalveld; – de status van het “voetbalpad” in relatie tot de veiligheid en de doorontwikkeling van onze accommodatie (uitbreiding kantine en aantal kleedkamers).

Het Kerstzaalvoetbaltoernooi voor de jeugd kon helaas twee jaar achtereen niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Onze supportersvereniging Blauw Wit is daarom op zoek gegaan naar een mooie alternatieve invulling. Vorige week zaterdag was het zover: een zeer geslaagd Indoor Soccertoernooi voor onze jeugd tot en met de JO-11 op Sportcampus De Pelikaan in Zwolle. Meer dan 100 kinderen hebben volop genoten en gezien de vele enthousiaste reacties is dit evenement zeker voor herhaling vatbaar. Dank aan de supportersvereniging voor het mogelijk maken van dit prachtige speedsoccerevent!

De Elburger Sportclub vindt het belangrijk om het meiden- en vrouwenvoetbal goed op de kaart te zetten. In dit streven past prima de organisatie van de Cold Cup, een voorbereidingstoernooi voor de tweede seizoenshelft van de MO-17 meidenteams en de vrouwenteams. Afgelopen zaterdag werd er onder veel belangstelling door vier MO-17 meidenteams en vijf vrouwenteams fel en enthousiast gestreden om de winst van de Cold Cup. Het is de bedoeling dat deze Cold Cup een structurele plek krijgt op de voetbalkalender aan het eind van de winterstop.

De activiteitencommissie organiseert op woensdag 2 maart a.s. een LED-voetbaltoernooi voor de middenbouw en de bovenbouw van onze jeugdafdeling op ons eigen sportpark.

Eindelijk is het weer zover. Zaterdag 12 maart a.s. gaat de Franken Dakkapellen Voetbalschool van de Elburger Sportclub weer van start. Wij hebben er weer super veel zin in. En…..jullie waarschijnlijk ook. De voetbalschool is bestemd voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar en deelname is gratis. De voetbalschool is iedere zaterdagmorgen van 10.15 – 11.15 uur. De inloop is vanaf 10.00 uur. Dus kom gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk een uurtje voetballen. De trainers hebben weer leuke oefeningen en wedstrijdjes voor jullie klaarstaan. Aanmelden kan via elburgersc.nl/voetbalschool. Tot 12 maart!

Op zaterdagavond 12 maart a.s. organiseert de activiteitencommissie de feestelijke vrijwilligersavond. Alle vrijwilligers met partners zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur in de kantine van de Elburger Sportclub. Het belooft een hele gezellige avond te worden met een hapje en een drankje, een hele spannende pubquiz over drie rondes en uiteraard met muzikale omlijsting. Kortom: deze avond mag je niet missen! Geef je snel op via [email protected]

De Elburger Sportclub gaat in samenwerking met de buurtsportcoaches van de Stichting WIEL voetbalclinics aanbieden aan de onderbouwleerlingen van de basisscholen in de kern Elburg. Tijdens de lessen bewegingsonderwijs worden oefeningen gedaan die ook binnen een voetbaltraining aan bod komen zoals loopoefeningen, passen, dribbelen, drijven en mikken. Het zijn vooral lerende activiteiten waarbij de kinderen veel in beweging zijn. De clinics bestaan uit twee gastlessen die eind maart 2022 beginnen en die eindigen met een afsluitende voetbalactiviteit medio mei 2022.

Laten we hopen dat we de voetbalcompetities ongestoord kunnen afwerken en dat we het voetbalseizoen op een normale en traditionele manier kunnen afsluiten.

Jaap van der Beek
Voorzitter

Bron: elburgersc.nl